اتمام نگارش کتاب «هتلداری اسلامی»

به گزارش روابط عمومی موسسه دین و معنویت آل یاسین، حجت الاسلام و المسلمین فلاحتی از محققان گروه سبک زندگی، از اتمام نگاش کتاب «هتلداری اسلامی» خبر داد.

وی در تبیین موضوع این کتاب، متذکر شد: صنعت گردشگری یکی از بزرگ‌ترین و پربازده‌ترین فعالیت‌های اقتصادی دنیا است. این صنعت به طور مستقیم و غیر مستقیم، سایر فعالیت‌های اقتصادی و فرهنگی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. یکی از مهم‌ترین عناصر این صنعت، صنعت هتلداری است. هتلداری که معادل فارسی آن مهمانداری یا مهمانپذیری است از جهات متعددی دارای اهمیت ویژه‌ای است.

وی ادامه داد: کتاب هتلداری اسلامی در پی آن است که با الگوگیری از فرهنگ اصیل اسلامی و با استفاده از رهنمودهای آیات الهی و کلمات پیشوایان دینی، صنعت هتلداری را از منظر آموزه‌های اسلامی بررسی کند. مقصود از هتلداری اسلامی که عنوان اصلی این کتاب است، طرح یک شعار نیست بلکه اثبات این واقعیت است که با استفاده از آموزه‌های مکتب متعالی اسلام می‌توان هتلی طراحی کرد که مطابق با معیارهای اسلامی باشد. لذا اصول بحث شامل دو بخش می‌شود؛ بایسته‌هایی که ناظر به عوامل، کارمندان، کارکنان و مدیریت هتل است و بایسته‌هایی که ناظر به ساخت سازه و ساختمان هتل می‌باشد. بیان این مطلب بدان معنا نیست که در ساختار هتل از پیشرفت‌های علمی و فنی استفاده نشود بلکه منظور این است که در کنار استفاده از آنها معیارهای اسلامی نیز مد نظر قرار گیرد.

لازم به ذکر است: مطالب این کتاب در سه فصل تنظیم شده است؛ فصل اول با عنوان چیستی، پیشینه و انواع هتل، کنکاشی در متون تاریخی و اسلامی است برای بررسی معنای هتل، جایگاه صنعت هتلداری، پیشینه هتلداری در جهان غرب، تمدن اسلامی و تاریخ ایران زمین و بیان انواع هتل.

فصل دوم با عنوان بایسته‌های هتلداری در پی آن است تا نظام آراستگی را در ارتباط با مشتری و مهمان بیان کند در این قسمت مطالبی در خصوص آراستگی ظاهر کارکنان، آراستگی محیط هتل و آراستگی رفتار کارکنان بیان می‌شود.

در فصل سوم این مجموعه، آسیب‌های این صنعت مورد بررسی قرار گرفته است. این آسیب‌ها در دو دسته جا گرفته اند؛ آسیب‌های اخلاقی رفتاری و آسیب‌های محیطی.

مطالب مرتبط
ارسال پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.