نگارش کتاب «نظریه‌پردازان سبک زندگی؛ اندیشمندان غربی» به ایستگاه آخر رسید

به گزارش روابط عمومی مؤسسه‌ی سبک زندگی آل یاسین، نگارش کتاب «نظریه‌پردازان سبک زندگی؛ اندیشمندان غربی» اثر تازه‌ی «عبدالرضا آتشین‌صدف»، پژوهشگر سبک زندگی، به پایان رسید.

شکل‌گیری هر دانش و رشته‌ی علمی دارای فرایند پیچیده‌ای است که بی‌تردید نقطه‌ی آغازین آن پدید آمدن ادبیات علمی مناسب در آن زمینه است؛ بر این اساس، تأسیس شاخه‌های علمی جدید (اعم از دانش‌های مستقل و میان‌رشته‌ای) به صورت یک‌باره و بی‌سابقه، غالباً ناشدنی است.

بیش از یک قرن است که «سبک زندگی» در رشته‌های گوناگونی از قبیل جامعه‌شناسی، روان‌شناسی، مطالعات فرهنگی، مطالعات فراغت و علوم بهداشتی و پزشکی طرح شده و جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است؛ با این حال، تاکنون بیشتر به ‌مثابه یک مفهوم با آن رفتار شده است و نه به ‌‌عنوان شاخه یا رشته‌ای علمی؛ اما اکنون می‌توان گفت که در سپهر دانش‌های اسلامی، شاهد تولد دانش میان‌رشته‌ای تازه‌ای هستیم که با دانش‌هایی مانند فقه، اخلاق، حدیث، سیره و… خویشاوندی نسبی یا سببی دارد.

مؤلف کتاب «نظریه‌پردازان سبک زندگی» معتقد است با وجود آثار ارزشمندی که در باب سبک زندگی به‌ویژه در چهل‌سال اخیر به زبان انگلیسی و در طول دو دهه گذشته به زبان فارسی منتشر شده است، هنوز این موضوع، غنای محتوایی مطلوبی ندارد که بتوان آن را به ‌مثابه دانشی در کنار دانش‌های دیگر به رسمیت شناخت. وی هدف از نگارش این کتاب را برداشتن گامی در تولید ادبیات مرتبط با این موضوع و افزودن بر غنای محتوایی ادبیات سبک زندگی از طریق توصیف و تبیین مستند و مستدل نظرگاه‌های اندیشمندان مطرح در این مقوله معرفی کرده است؛ گامی که زمینه‌ی بالیدن این نهال و تبدیل‌شدنش به رشته‌ای علمی را هموار کند.

«عبدالرضا آتشین صدف» دانشجوی دکتری فلسفه علوم اجتماعی است که پیش از این آثاری در حوزه‌ی مسائل مرتبط با سبک زندگی از وی به چاپ رسیده است. «شیوه‌های گذران اوقات فراغت با نگرش به منابع دینی»، «راهنمای سلامت جنسی همسران» و نیز مقالات متعددی همچون «بنیان‌های نظری سبک زندگی در اندیشه پی‌یر بوردیو با رویکرد انتقادی» و «بررسی فلسفی رابطه سبک زندگی، پول و مد از منظر جورج زیمل» از دیگر آثار اوست.

مطالب مرتبط
ارسال پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.