پروژه وزارت بهداشت و سلامت در چند بخش تنظیم و وارد اجرا شده است که پژوهشکده سبک زندگی اسلامی عهدهدار بخش تولید محتوای این پروژه است. تولید محتوا در دو بخش کلی شامل ترجمه کتب لاتین و تولید محتوای پژوهشی کاربردی ( در 50 موضوع مصوب) خواهد بود.
یک) موضوعات تولید محتوای فارسی
- فرهنگ کار جمعی
- راهکارهای انضباط کاری
- اتقان تولید کیفی
- شیوههای رهایی از مصرفگرایی
- شیوههای بهینهسازی محیط کار
- فساد اداری و راهکارها
- مدیریت هیجان در محیط کار
- مدیریت استرس در محیط کار
- خودمهارگری و خویشتنداری
- مدیریت خلق منفی
- تغییر نگرش و بینش
- تغییر و اصلاح رفتار
- حل مسئله و تصمیمگیری
- مدیریت درون
- شیوههای شاد زیستن
- اخلاق حرفهای
- بایستههای شغلی زنان
- تغذیه سالم
- سلامت معنوی
- روابط میان فردی
- ارتباط موثر
- اخلاق در خانه
- همسرداری
- تربیت فرزند
- بهداشت و سلامت در محیط کار
- بهداشت خواب و بیداری
- وجدان کاری
- بهداشت جنسی همسران
- تفکر سالم
- مدیریت زمان
- رضایت از زندگی
- بهداشت و سلامت روانی
- رزق حلال
- تکنیکهای موفقیت در شغل
- مدیریت حل تعارض
- روابط اجتماعی و حقوقی شهروندی
- ملاکها و شیوههای انتخاب همسر
- آمادگیهای قبل از ازدواج
- فرزندآوری
- بهداشت جنسی کودکان
- اصول ازدواج موفق
- مهارتهای ارتباطی همسران
- مدیریت معیشت خانواده
- مهارت خودآگاهی و عزت نفس
- اصول و تکنیکهای سازگاری
- مهارت سواد رسانهای
- مهارت مواجهه با تنهایی
- شیوههای صحیح ارتباط با نوجوان و جوان
- شیوههای مقاومسازی در برابر فرهنگ بیگانه
- آسیبهای خانواده و راهکارها
دو) کتب ترجمه
1) دین و سلامت عمومی
نام کتاب:
Religion and the Health of the Public نویسنده: Gary R. Gunderson and James R. Cochrane سال چاپ: 2012 تعداد صفحات: 198 |
![]() |
درباره کتاب
اثر حاضر بر این است تا شکاف موجود بین ادبیات آکادمیک در خصوص دین و سلامت عمومی را پر کند. مفاهیم جدیدی که در کتاب مطرح میشود، چارچوب نظری جامعی را برای فهم وجه مشترک دین و سلامت عمومی و فعالیت در این خصوص تأمین میکند. نویسندگان در این مسیر از تاریخچه سلامت جهانی و نتایج فعالیتهای مربوط به این حوزه مدد گرفته اند: از شیوع بیماری کلرا در انگلستان گرفته تا شیوع بیماری ایدز در آفریقا گرفته و…
2) روح، علم و سلامت: چگونه ذهن سالم سلامت جسمانی به بار میآورد
نام کتاب:
SPIRIT, SCIENCE, AND HEALTH HOW THE SPIRITUAL MIND FUELS PHYSICAL WELLNESS نویسنده: Thomas G. Plante and Carl E. Thorese سال چاپ: 2007 تعداد صفحات: 231 |
![]() |
درباره کتاب
در این اثر پژوهشی تنی چند از متخصصان رشتههای روانشناسی، پزشکی، بهداشت عمومی و سلامت عمومی به بررسی ارتباط بین مراقبه، نیایش و معنویت با مقوله سلامت پرداخته جدیدترین دیدگاههای خود را در این زمینه مطرح ساختهاند. فصول این کتاب شامل دستههایی خاص از قبیل جوانان، مبتلایان به بیماری ایدز، بیماران سرطانی و کسانی که در آسایشگاهها به سر میبرند، است. نویسندگان این مجموعه که همگی اعضای مؤسسه معنویت و سلامت دانشگاه سانتا کلارا هستند، به دنبال شناختی علمی از رابطه بین معنویت و سلامتاند تا از این رهگذر بتوانند توشهای را برای سلامت بیشتر عموم مردم به ارمغان بیاورند.
نویسندگان میکوشند تا شیوههایی آسان را نشان دهند که از طریق آنها بتوان از اعمال معنوی در محیطهایی با تکثر فرهنگی و دینی، فضاهای استرسزا، هراسانگیز و محیطهای سکولار بهره جست.
کتاب حاضر در 5 بخش کلی و 14 فصل به رشته تحریر درآمده است:
- ـ مرور، ارزیابی و مدلسازی
- ـ مراقبه
- ـ روح و عمل
- ـ جمعیتهای خاص
- ـ موضوعات اخلاقی
3) معنویت و ذهن سالم
نام کتاب:
Spirituality and the Healthy Mind نویسنده: MARC GALANTER, M.D سال چاپ: 2005 تعداد صفحات: 256 |
![]() |
درباره کتاب
معنویت در فرهنگ معاصر بهمنزله عنصری برجسته بهشمار میرود و گستره و تنوع آن را از مکاتب فلسفی شرقی تا بیداریهای دینی و مذهبی میتوان نظارهگر بود. آثار روانشناختی آن در طب جایگزین، سازمان الکلیهای گمنام و مراقبه مشهود است. هر یک از این امور با شیوههای خاص خود برای خلاصی افراد از بیماریهای روانی مدد میرسانند. البته متخصصان روان عموماً به این موضوعات توجهی نمیکنند. در واقع آنها بیش از پیش به داروها و درمانهای مختصر و فشرده اکتفا میکنند. اکنون سوال این است که آیا این دو چشمانداز متفاوت را میتوان آشتی داد و بین آنها جمع نمود؟ اثر پژوهشی حاضر پاسخی به این پرسش مهم و اساسی است. نویسنده با بهرهگیری از جدیدترین یافتههای روانشناسی، علوم اعصاب و درمانهای خلاقانه درصدد است پرده از این راز بگشاید که افراد در آمریکا و سراسر جهان چگونه نیازهای معنوی خود را ابراز میدارند.
کتاب حاضر در تلاش است تا نشان دهد که چگونه میتوان با ایجاد احساس معنای شخصی در افراد، در عین بهرهگیری از داروها و درمانهای معاصر، به بیماران روانی، معتادان و شکستخوردگان در زندگی مدد رساند. این اثر پژوهشی که حاصل تجربه سی ساله نویسنده است متکی بر تجارب بالینی او و مطالعات پژوهشی جدید است و در این میان از موردپژوهیها نیز بهره میبرد. تمام تلاش نویسنده بر این است تا به درک روشنی از این موضوع برسد که معنابخشی به زندگی افراد میتواند به درمانهای مربوط به ساحت روان کمک کند.
کتاب حاضر در 5 بخش کلی و 16 فصل به رشته تحریر درآمده است:
- ـ ماهیت معنویت
- ـ تأثیر فرهنگ
- ـ انواع تجارب معنوی
- ـ جنبشهای احیاء معنوی
- ـ انواع درمان
4) خدا، ایمان، سلامت: بررسی ارتباط بین معنویت و درمان
نام کتاب:
God, Faith, and Health: Exploring the Spirituality- Healing Connection نویسنده: Jeff Levin, John Wiley & Sons, Inc. سال چاپ: 2001 تعداد صفحات: 273 |
![]() |
درباره کتاب
نویسنده در این اثر نوآورانه به واکاوی آخرین شواهد متقن درباب ارتباط بین سلامت و مجموعهای از باورها و اعمال معنوی از جمله عبادت، حضور در مراسم مذهبی، مراقبه معنوی و ایمان به خدا میپردازد. او در همین راستا با تکیه بر مطالعات خود و سایر محققان، به اثبات این امر میپردازد که پافشاری دین بر رفتارهای سلامتبار و روابط حامیانه، بر سلامت کلی فرد اثر میگذارد و نیز تبیین میکند که چگونه خوشبینی و امیدواری مؤمنان به تقویت واکنشهای درمانی میانجامد.
اثر حاضر با اشارههای متعدد به ماجراهای شورانگیز شخصی نحوه نگرش مخاطب به خود و ایمان خود را تغییر میدهد و افزون بر این، مسیر ارتقای سلامت از رهگذر انجام اعمال معنوی را پیش روی او میگذارد.
این اثر در 3 بخش کلی و 8 فصل تنظیم شده است:
- ـ آثار سلامتبار دین عامه
- ـ آثار سلامتبار معنویت شخصی
- ـ خدا، روح و آینده پزشکی