کتاب اخلاق حرفهای (اخلاق کاربردی برای پزشکان و پرستاران) به چاپ سوم رسید
به گزارش روابط عمومی مؤسسه سبک زندگی آل یاسین؛ کتاب اخلاق حرفهای (اخلاق کاربردی برای پزشکان و پرستاران) تألیف دکتر مهدی فدایی به چاپ سوم رسید.
بعضی از سؤالاتی که ممکن است همیشه ذهن انسان را درگیر خود کند این موارد هستند: چرا باید اخلاقی بود؟ آیا اخلاقی زیستن کاری عاقلانه است یا نوعی سادهلوحی؟ و سؤالاتی از این قبیل. راستی اگر شما قرار بود انتخاب کنید، ترجیح میدادید یک زندگی غیراخلاقی اما سرشار از کامروایی داشته باشید یا یک زندگی اخلاقی مملو از شوربختی؟
یکی از پاسخها به این نوع سؤالات و در جواب به اینکه چرا باید اخلاقی زیست، این است که زندگی اخلاقی نشانۀ سلامتی روانی فرد است و هر انسان سالمی باید خواهان سلامتی باشد. از سوی دیگر، فقدان اخلاق نشانۀ بیماری درون است. البته افلاطون در کتاب دهم جمهور پاسخ متفاوتی به این سؤال میدهد و بر پاداش اخروی و نعمتهای الهی تأکید میکند.
آموزههای اسلامی هم التزام اخلاق را از طرفی به سود خود شخص میداند و از طرفی نوعی سلامت روانی. و در نهایت، آن را عقلانیت و نوعی ساخت آیندۀ خود میبیند. این پاسخ بر مبنای پنج باور اصلی است:
اول آنکه خداوند شاهد، ناظر و حاکم این عالم است و از همه و حتی رگ گردن به انسان نزدیکتر. دوم آنکه هیچ چیزی از نظر او پنهان نمیماند، چه آشکار باشد و چه نهان. سوم آنکه نظام هستی نظامی عادلانه است و هیچ عملی در آن تباه نمیشود. چهارم، هر کس نامۀ اعمالی دارد و همۀ کارهای خوب و بدش دران ثبت میشوند و هیچ چیزی نادیده گرفته نمیشود، حتی اگر به اندازۀ سر سوزن باشد. و پنجم آنکه هر کس، سرانجام متناسب با خوبی یا بدی که کرده است کیفر میشود و یا پاداش میگیرد.
این پنج باور اساسی، به روشنی و سادگی پاسخ مؤمنان را میدهد که چرا باید اخلاقی زندگی کرد: زیرا نظام هستی عادلانه است و خداوند بر اعمال ما نظارت میکند و هیچ چیزی را نادیده نمیگیرد.
در کتاب اخلاق حرفهای، آقای دکتر مهدی فدایی به مبحث اخلاق در حوزۀ سلامت و پزشکی پرداخته است و آن را در مورد پزشکان و پرستاران بررسی نموده است.