کتاب بانوی شاغل
تالیف کتاب بانوی شاغل به اتمام رسید:
از آن روزی که خداوند متعال از سر حکمت و تدبیر نامتناهی خود گل آدمی را با عشق و مهر بسرشت و پیمانه وجود او را با انبوهی از استعدادهای فطری و قابلیتهای انسانیت لبریز کرد و از روح پاک خود در کالبد او دمید، آدمی خود را در تکاپوی زندگی مادی و معنوی و در تلاش برای رسیدن به جایگاه شایسته خود یافت و دنیای بیرون از نهاد خویش را عرصهای برای جولان ظرفیتهای وجودی خود انتخاب کرد؛ ازهمینرو بود که جنس زن و مرد دست در دست یکدیگر داده، وارد فضای اجتماع شدند و با تدبیری برگرفته از تدبیر پروردگار خویش، از این فضا برای تأمین نیازها و نمایش خلاقیت و کمالات وجودی خویش بهره بردند. نقش نیروی انسانی متشکل از زن و مرد در پیشبرد امور جامعه آنقدر اهمیت دارد که در بیان شاخصهای پیشرفت یک مملکت، بعد از منابع مادی، به نیروی انسانی بهعنوان رکن اساسی تأثیرگذار در تحولات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی اشاره میشود.
در این مسیر، دین اسلام و تعالیم وحیانی با ارائه بستههای تجویزی و راهگشای خود و با تبیین لزوم حضور زنان در جامعه با رعایت شئونات شرعی، الزامات این حضور را نیز ارائه کرده و توانسته است در میان جولان آموزههای مکاتب مختلف فکری در دنیا، نسخه آموزشی و تربیتی خود را بهعنوان نسخهای برتر و الگو به همگان معرفی کند؛ بهطوریکه زن مسلمان شاغل هم جایگاه زن بودنش حفظ شود و هم بتواند استعدادهای خود را در جامعه به منصه ظهور برساند.
زنان بخشی بزرگ از پیکره جامعه ایران هستند که نقش تأثیرگذاری در تحولات و عرصههای مختلف کشور بر جای میگذارند. زنانی که وارد بازار کار میشوند ممکن است در آنِ واحد دو یا سه نقش را عهدهدار شوند: نقش مادری، همسری و زن شاغل. میزان موفقیت این زنان بستگی به چگونگی تعامل آنها با نقشهای مختلف و رعایت حد تعادل در آنان دارد.
در این نوشتار به بررسی بایستههای اشتغال زنان پرداخته شد و با بررسی انگیزههای زنان از ورود به بازار کار، به برخی از مهمترین خطوط قرمزی که زنان شاغل باید مدنظر قرار دهند، اشاره شد. ازجمله انگیزههای زنان شاغل از ورود به بازار کار میتوان به اهمیت و ارزشمندی نفس کار از منظر آنان، اهمیت مشارکت اجتماعی، حفظ پویایی و نشاط خانواده، حفظ سنگر علمی و فکری جامعه، پاسخ به نیاز خود و جامعه، فرصتی برای ابراز توانمندیها و رشد شخصیت و شکلگیری هویت اجتماعی اش