کتاب بهداشت و سلامت روان (راهکارهایی برای داشتن روانی سالم و زندگی موفق و آرام) منتشر شد
به گزارش اداره روابط عمومی موسسه سبکزندگی آل یاسین؛ کتاب بهداشت و سلامت روان (راهکارهایی برای داشتن روانی سالم و زندگی موفق و آرام) اثر حسن روشن منتشر شد.
نیاز به سلامت و بهداشت روان از ابتدای زندگی بشر درون او وجود داشته است اما تنها از زمانی خاص بود که توانست این نیاز را کشف کند و به دنبال حفظ و مراقبت از آن برود. بیتوجهی به بیماریهای روحی و روانی میتواند پیامدهای جدی و هزینههای مادی و معنوی بسیاری را برای یك جامعه به بار آورد. به همین منظور باید با اختصاص بودجه لازم و اجرای برنامههای مدون در این حوزه به دنبال حل بحرانهای روحی و برقراری سلامت روان افراد بود و جامعه را با الزامات آن آشنا ساخت، همچنین باید ضرورت توجه به سلامت روان و درمان اختلالات روانی را به افراد آموزش داد و در این زمینه به فرهنگسازی پرداخت و به آنان گوشزد كرد كه نیاز به وجود روانشناس و روانپزشک همچون نیاز به دیگر پزشكان مهم و حیاتی است زیرا سلامت روان ارتباطی مستقیم و تنگاتنگ با سلامت جسم دارد.
هر موجود زندهای از جمله انسان براى رسیدن به حالت تعادل تلاش میکند نیازهاى اساسى خود را در ابعاد مختلف شناختى، عاطفى و جسمانى تأمین کند؛ چراکه عدم تأمین این احتیاجات چه در زمینۀ بدنى و جسمانى و چه در زمینۀ روحى و روانى، سبب ایجاد اختلال در ارگانیسم خواهد شد. مطالعاتى نیز که بهواسطۀ زیستشناسان و روانشناسان به عمل آمده، نشانگر این حقیقت است که پارهای از احتیاجات جسمانى و روانى براى تمام افراد بشر ضرورى و حیاتى است. تأمین یا عدم تأمین این نیازها در بهداشت بدنى و روانى انسان تأثیر بسزایى دارد. البته نحوۀ بروز و ظهور این نیازها در طول دورۀ تحول از نوزادى تا پیرى و چگونگى فعالیت افراد در هر دورهای از رشد براى تأمین این نیازها متفاوت است، ولى میتوان گفت تمام افراد در همۀ دورههای زندگى، این احتیاجات را براى خود ضرورى تلقى میکنند و براى تأمین آنها، حداکثر تلاش و کوشش را به خرج میدهند. به نظر روانشناسان نیازهاى روانى بهاندازه نیازهاى بدنى براى انسان حیاتى است و بر این اساس، نیازهاى روانى را جزء نیازهاى اساسى قلمداد میکنند؛ و همانطور که در الگوى سلسله نیازهاى آبراهام مازلو، روانشناس انسانگرا، آمده است، اینگونه نیازها در ردیف نیازهاى عالى هست.