کتاب “تغذیه سالم؛ بهترین توصیهها برای سلامتی و شادابی” به چاپ رسید
به گزارش روابط عمومی مؤسسه سبک زندگی آل یاسین؛ کتاب “تغذیه سالم؛ بهترین توصیهها برای سلامتی و شادابی” تألیف دکتر حسن روشن به همت پژوهشکده سبک زندگی اسلامی توسط نشر تیماس وابسته به مؤسسه فرهنگی هنری سبک زندگی آل یاسین چاپ و روانه بازار کتاب شد.
آیات قرآن کریم درباره آداب خوراکیها و آشامیدنیها بسیار است. مسائل بهداشتی و پزشکی بهطور عام، موضوع آیات زیادی از قرآن میباشد. این نشانگرِ ارزش و اهمیت تغذیه و آداب آن در آموزههای دینی است.
تغذيه مجموع فعل و انفعالاتی است كه موجب میشود عضو زنده و سلولهای آن، مواد مغذي را بگيرند و آنها را به مصرف رشد و نوسازي و نگهداري عضو برسانند و حرارت و انرژي لازم را براي انجام اعمال حياتي تأمين كنند.
تغذيه صحيح يعني رعايت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذايي روزانه. تعادل بهمعني مصرف مقادير كافي از مواد مورد نياز براي حفظ سلامت بدن و تنوع يعني مصرف انواع مختلف مواد غذايي كه در چهار گروه اصلي غذايي معرفي ميشوند.
این هرم غذایی در آموزههای دینی متشکل از نان و غلات، میوهها و سبزیها، شیر و لبنیات، چربیها (گوشتها و تخم پرندگان) و گروه متفرقات (حبوبات، مغزها، روغنها، شیرینیها، سرکه، نمک و مایعات) است.
توجه به حلال و حرام بودن غذا، تنوع غذایی، داشتن وعدههای غذایی مشخص، پرهیز از پرخوری و توصیه به کمخوردن، توجه به مزاج اشخاص و رعایت آداب خوردن و نوشیدن از مهمترین اصول تغذیة سالم بهشمار میرود.
بایستههای نظام تغذیة مطلوب، شامل توجه به طبع و مزاج، توجه به شیوههای پخت و استفاده از ظروف سالم و بهداشتی و بهرهگیری از بهترین نوشیدنی و خوراکیها است. همچنین، پرخوری، استفاده زیاد از نمک، چربیها، قند و شکر، نوشابه و فسستفود از ممنوعات غذایی است.