کتاب حل مسئله (آشنایی با گامها و مهارتهای حل مسئله و تصمیمگیری) به چاپ رسید
به گزارش اداره روابط عمومی موسسه سبکزندگی آل یاسین؛ کتاب حل مسئله (آشنایی با گامها و مهارتهای حل مسئله و تصمیمگیری) اثر حسن روشن به چاپ رسید.
حل مسئله و تصمیمگیری، از آن دست تواناییهایی هستند که کموبیش در وجود همه یا بیشتر انسانها هستند؛ اما برای رسیدن به موفقیت بیشتر در جنبههای گوناگون زندگی، باید آنها را پرورش داد و تقویت کرد چراکه این کار، نیاز زندگی روزمرۀ ماست.
حل مسئله به معنای برخورد فعالانه در جستجو و تشخیص مسئلهها، مشکلات و فرصتها، استفاده از منطق و مهارت قضاوت در جمعآوری و تحلیل اطلاعات و جستجو و خلق راهکارها، مقایسۀ راهکارهای مختلف و انتخاب بهترین شیوه برای مواجهه با یک مسئله است. تصمیمگیری نیز به فرایند ارزشیابی گزینهها و راههای موجود، بررسی و پیشبینی پیامدهای هر یک از آنها برای رسیدن به هدف و در نهایت، انتخاب گفته میشود؛ بنابراین این دو مهارت، دارای وجه اشتراک هستند. تصمیمگیری، نوعی حل مسئله است؛ چون تصمیمگیرندگان با این مسئله مواجه هستند که بهترین انتخاب چیست. ازاینجهت، حل مسئله و تصمیمگیری، هر دو، با مسئله روبهرو هستند. برای نیرومندتر شدن در این زمینه میتوان از راهکارهایی مانند آیندهنگری، کسب اطلاعات دقیق و رسیدن به یقین، تهیۀ چکلیست پرسش و پاسخ، تفکر قبل از عمل، مشورت و نظرسنجی از افراد خبره، مهارت مدیریت زمان، بهبود کنترل خویشتن و مدیریت فردی، هدفگذاری صحیح و تقویت تابآوری بهره برد.
در دین مبین اسلام، جایگاه ویژهای برای تصمیمگیری و لزوم تفکر و تحلیل عمیق در حل مسئله وجود دارد و اصول و دستورالعملهایی برای مصون ماندن از اشتباه و پایین آوردن درصد خطا توصیه شده است. مهمترین اصل، پرهیز از عجله و شتابزدگی و دوراندیشی و آیندهنگری در امور است. کنترل خویشتن و پرهیز از تصمیمات احساساتی یا اتکا بهنظرات غیرکارشناسی، میتواند به تصمیمگیری صحیح منجر شود و فرایند حل مسائل را تسهیل سازد.