کتاب خودمهارگری (مؤلفهها، ابعاد و راهکارهای تقویت مهارت خودمهارگری) منتشر شد
به گزارش اداره روابط عمومی موسسه سبکزندگی آل یاسین؛ کتاب خودمهارگری (مؤلفهها، ابعاد و راهکارهای تقویت مهارت خودمهارگری) اثر انسیه فعالی منتشر شد.
خویشتنداری، توانایی اطاعت و پیروی از درخواستهای معقول و سنجیده و متعادل کردن رفتار بر اساس موقعیت موجود و به تأخیر انداختن ارضای یک خواسته و میل در چهارچوب پذیرفته شده است که برای آن ابتدا باید در حوزۀ شناخت بررسی و سپس وارد حوزۀ عمل شد.
خودمهارگری توانایی و مهارتی است که در طول زمان هرکس بهضرورت سن و موقعیت اجتماعی و جنسیت خود به آن نیاز پیدا خواهد کرد. در قرآن خودمهارگری با واژۀ تقوا عجین شده است که نشان از مهار نفس و کنترل هواخواهی است. در موارد بسیاری، خداوند در آیات قرآن به این موضوع اشاره کرده است و راهکار این موضوع از نظر اسلام برنامۀ منظم و روش عفیفانه و زندگی سالم است. راهکارهای شناختی شامل خداشناسی و خودشناسی (شامل حیا، عفت، خوف و رجا و…) است. نتیجۀ خودمهارگری بدون شک فلاح و رستگاری انسان است چه در زندگی فردی و چه در زندگی اخروی. انسان با خودکنترلی میتواند به عاقبت خیر برسد. البته خودمهارگری تنها در حوزۀ پرهیز از بدیها مطرح نیست؛ این موضوع همۀ ابعاد زندگی را شامل میشود و ما باید با تکنیکهایی به دنبال تقویت این نیرو در وجودمان باشیم. نتیجۀ خودمهارگری فردی، آرامش و زندگی بدون دغدغهای است که همۀ ما خواستار آنیم و از بعد اجتماعی نیز خودکنترلی و خویشتنداری افراد باعث تقویت روابط و زندگی بدون تنش و مشکلات است که باعث زیبایی اجتماع میشوند. چنانچه خودمهارگری در درون فردی جای گیرد زندگی پر از آرامش و بدون دغدغهای در انتظار اوست.