کتاب دین و سلامت جامعه؛تغییر پارادایم منتشر شد
به گزارش روابط عمومی موسسه سبک زندگی آل یاسین؛ کتاب « دین و سلامت جامعه؛تغییر پارادایم » اثر گری آر.گاندرسون و جیمز آر.کوکران ترجمه سیده عفت حسینی منتشر شد.
ارتقاء سلامت جامعه همواره مبتنی بر جمعآوری و تفسیر اطلاعات دقیق در جهت تبیین الگوی تهدیداتی میباشد که میتوانند متوقف یا جلوگیری شوند. در هر جامعهای، فرآیند ارتقاء سلامت آن جامعه از طریق اطلاعات دقیق آغاز میشود؛ اما این کار مستلزم آن است که سیاستهای اجتماعی و همگانی نیز از نو تعریف کنند که چه چیزی را در مورد بیماریها و مرگهای قابلپیشگیری، نمیتوان پذیرفت. تعارضات، غیرقابلاجتناب هستند. از اینروی، فرآیند ارتقای سطح سلامت، مستلزم تغییر و محتاج بازتعریفی از نقشها در مشارکتهای ضروری میباشد. به همین دلیل، این نکته که دین و رهبران دینی، الگوهایی غیرمحتمل یا حتی خصمانه در امر سلامت جامعه هستند، باید کنار گذاشته شود.
هیچ زمانی رابطه بین سلامت عمومی و دین، بهاندازه زمانی که دنیا با اچ.آی.وی یا ایدز روبرو شد، سرشار از اختلافنظر و درعینحال خوشبینی نبوده است. سختیهای آن رابطه در این سه دهه مرگبار به چشم میخورد؛ سه دهه مواجهه با یک بیماری خاموش که در مکانهایی رشد میکند که توسط همدستی به اثبات رسیدۀ مذهب، ننگ و انکار محافظت میشوند. علاوه بر این، بخش زیادی از این خوشبینیها را میتوان در اظهارات، اعمال و الگوهایی از مراقبت و صداقت دید که هماکنون بسیار متداول میباشند.
گاندرسون و کوکران در این کتاب، مدلی یکپارچه را ارائه میکنند که تمام آن با هم بهعنوان یک شاخه علمی توانا بر انجام اقداماتی در ابعاد وسیع دیده میشود. آنها بیدرنگ ادعا میکنند که نقشه پیشنهادیشان آخرین نقشه در این حوزه نیست. بهترین دانشمندان در حوزههای جدید، خود را بهعنوان پلی برای رسیدن به کارهای بعدی عرضه میکنند که ممکن است بهخوبی، حوزه مطالعاتیشان را در طول زمان تحت شعاع قرار دهد؛ و بدین شیوه است که دانش، بهخصوص دانشی که برای ارتقاء فوری سلامت کل جوامع ایجاد میشود، رو به پیشرفت مینهد.