کتاب سلامت معنوی (آشنایی با تکنیکها و مهارتهای معنوی) منتشر شد
به گزارش اداره روابط عمومی موسسه سبکزندگی آل یاسین؛ کتاب سلامت معنوی (آشنایی با تکنیکها و مهارتهای معنوی) اثر حسن روشن منتشر شد.
امروزه از سلامت معنوی بهعنوان یکی از ابعاد سلامت یاد میشود. سلامت معنوی، معنایابی و معنابخشی به روابط چهارگانه انسان با خدا، خود، خلقت و خلق برای رسیدن به نظام باور و عمل یکپارچه توحیدی است که زندگی را هدفمند میسازد. در آموزههای دین اسلام، شاخصهایی برای ابعاد بینشی، ارزشی و رفتاری این روابط چهارگانه توصیه شده است. در ضرورت و اهمیت سلامت معنوی، تحقیقات متعددی صورت گرفته و به نتایج مهمی دست یافتهاند. وجه مشترک این تحقیقات آن است که معنویتگرایان، از نظر جسمی و روانی افراد سالمتری هستند و در تعامل با دیگران، موفقتر عمل میکنند.
معنویتگرایان به موجودی برتر، خردی برتر و قدرتی برتر ایمان دارند که تدبیر زندگی آنان را در دست دارد و به زندگی آنان معنا و هدف میبخشد. آنها کسانی هستند که تنها با یاد خدا دلهایشان آرام و اطمینان میگیرد. آنها در شکستهای خود حکمت و مصلحتی میبینند که در راستای ارتقا و رشد آنان مقدر شده است. آنها پدیدههای دنیا را زیبا میبینند، خود را آنگونه که هستند میپذیرند، به معجزۀ خدا باور دارند، ترس و خشوع را با عبودیت پیوند زدهاند و گفتار و کردارشان رنگ و بوی الهی دارد؛ چراکه آنها خود را از خدا میدانند و بازگشت خود را بهسوی خدا میدانند؛ بنابراین انجام اعمال عبادی و مناسک دینی در سبک زندگی فردی، یکی از راههای ارتقای سلامت معنوی است. برخی از مهمترین آسیبهای سلامت معنوی عبارتاند از: طرحوارههای معنوی ناکارآمد، خودگردانی و عملکرد معنوی مختل شده، ترس از خدا در دوران کودکی، شکست و ناکارآمدی معنوی، محدودیتهای مختلشدۀ معنوی، استحقاق و خودبزرگپنداری معنوی، خویشتنداری معنوی ناکافی، ریاکاری، تأییدجویی معنوی، قربانی کردن خود معنوی، بازداری هیجانی معنوی، وضع کردن معیارهای سرسختانه معنوی و تنبیهگرایی معنوی.