کتاب فرهنگ سازمانی با نگرش به منابع دینی به چاپ دوم رسید

به گزارش روابط عمومی موسسه سبک زندگی آل یاسین؛ کتاب فرهنگ سازمانی با نگرش به منابع دینی اثر حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محمدتقی فعالی و دکتر حسن رضایی به چاپ دوم رسید.

امروزه نگاه به سازمان و کارکردهاي آن، نسبت به گذشته متفاوت شده است. با نگاه جديد، سازمان يک رابطه اجتماعي بسته شده است که براساس قوانين به افراد خارجي اجازه ورود نمي‌دهد. سازمان وسيله‌اي است که با سامان‌دهي منابع انساني و مادی، طبق اهداف و برنامه‌هاي از پيش تعيين شده به توليد و توزيع کالا و خدمات مي‌پردازد.

نياز انسان به اخلاق، امروزه امري پذيرفته شده است. سازمان‌هاي ضعيف به تدريج از بين رفته کارکردهاي خود را از دست مي‌دهند. مباني فرهنگ سازماني در چند بخش خلاصه مي‌شود: سند جامع اخلاقي، وجدان‌کاری و تعارضات در سازمان.

براي داشتن سازماني با فرهنگ سالم و کارا، نيازمند يک سري اقدامات و تلاش‌ها هستيم. در مرحله اول بايد از ايجاد فساد اداري جلوگيري کنيم. اين امر در سايه تلاش براي ايجاد و تقويت وجدان‌کاري، شايسته‌سالاری، برخورد عادلانه با کارکنان و اموري از اين دست حاصل مي‌شود. در صورت بي‌نتيجه ماندن تلاش‌ها و گرفتارشدن سازمان به فرهنگ ناسالم و رکود بهره‌وري کارکنان، بايد به دنبال تغيير فرهنگ و ايجاد فرهنگ سالم و مطلوب باشيم که طبعاً پروسه‌اي است زمان‌بر و خود نيازمند گام‌هاي زياد و تلاشي مستمر است. پس از ايجاد فرهنگ مطلوب سازماني نوبت به برنامه‌ريزي براي حفظ و صيانت از آن مي‌رسد.

کتاب حاضر براي تقويت فرهنگ سازماني و نهادينه‌کردن اخلاق سازماني مناسب، نگاشته شده است. فرهنگ سازماني که نقش مهمّي در بهبود عملکرد اخلاقي و بهبود راندمان کاري سازمان دارد، کارکردهاي ديگري از جمله: احساس هويت براي فرد، آسان‌کردن تعهّد گروهي، ترغيب ثبات نظام اجتماعي سازمان و شکل‌دادن به رفتار کارکنان دارد. ايجاد فرهنگ سازماني در چهار مرحله صورت مي‌گيرد که فصل دوم به آن اختصاص يافت. پيشگيري از بروز فساد اداري به عنوان اصلي‌ترين معضل سازمان و عامل تخريب اخلاق سازماني اولين کاري است که بايد از سوي مديران و برنامه‌ريزان اخلاق در سازمان مد نظر باشد. تغيير فرهنگ سازماني ناسالم در يازده گام صورت مي‌گيرد. بعد از تغيير فرهنگ ضعيف و ناسالم، نياز به ايجاد اخلاق سازماني کارآمد و در نهايت تثبيت آن داريم. از آنجا که تغيير فرهنگ ناسالم، نيازمند شناخت نقاط ضعف و آسيب‌هاي درون سازماني است، فصل سوم کتاب را به شناخت انواع و اقسام معضلات سازمان‌ها که تأثير مخرّبي بر اخلاق سازماني دارد و نيز ارائة راهکار براي حل هر يک، اختصاص داديم. آسيب‌هاي سازمان‌ها چه آسيب‌هاي بينشي و چه آسيب‌هاي عيني و نيز چه آسيب‌هاي کارکنان، آسيب‌هاي مديريتي و نيز آسيب‌هايي که از جوّ سازمان ناشي مي‌شود، هر يک جلوه‌‌هايي دارند که براي حل آن‌ها ابتدا بايد به خوبي شناخته شوند و پيامدهاي هر يک دانسته شود. بدين منظور بعد از معرفي آسيب‌ها و معضلات سازمان به ارائة راهکارهاي ديني و مديريتي پرداخته شده است. در اين کتاب، سعي بر اين بود تا حدّ امکان با استفادة از آيات شريفة قرآن کريم و روايات معصومين مطالب توضيح داده شود و در معرفي آسيب‌ها، پيامدها و در نهايت راهکارها، آموزه‌های ديني، مورد استفاده قرار گيرد.

مطالب مرتبط
ارسال پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.