کتاب مدیریت حل تعارض (واکنش‌های تعارض‌زا در خانواده و مهارت حل آنها) منتشر شد

به گزارش اداره روابط عمومی موسسه سبک‌زندگی آل ‌یاسین؛ کتاب مدیریت حل تعارض (واکنش‌های تعارض‌زا در خانواده و مهارت حل آنها) اثر سیده عفت حسینی منتشر شد.

تعارض جزء جدایی‌ناپذیر زندگی انسان اسـت. وجـود تفاوت‌ها و انگیزه‌های متمــایز از یکــدیگر در میان اعضای خانواده به‌ویژه میان زوجین، می‌تواند سلامت خانواده را به خطر اندازد. سلامت زندگی خانوادگی در برقراری ارتباط مؤثر و بدون تشنج با شریک زندگی است. مهارت حل تعارض یکی از مؤلفه‌‌‌های اصلی زندگی خانوادگی و اجتماعی است و اگر دچار خلل شود، بدون شک پایه‌‌‌های اصلی رضایت‌‌‌مندی از زندگی را به لرزه خواهد انداخت.

انسان بودن یعنی تعارض را تجربه کردن. اما باید آموخت که تعارضات و اختلاف‌نظرها راه‌‌‌حل منطقی دارند. قرآن، حل تعارضات زناشویی را در گرو توجه به اصول اخلاقی و حقوقی می‌داند و جریان زندگی را تنها بر این دو پایه ممکن و مطلوب می‌داند. برای مثال توسعۀ زندگی برای زن و فرزند، چشم‌پوشی از خطاها و رفق و مدارا با همسر، تأمین نیازمندی‌های روحی و معنوی او، رحمت و شفقت به فرزندان، تقدیم هدیه به همسر و فرزندان از توصیه‌های اخلاقی به مرد است و در مقابل، خانه‌داری و کمک به شوهر، آراستگی در مقابل همسر و هماهنگی و همکاری نزدیک با وی از جمله توصیه‌های اخلاقی به زنان است که در این پژوهش استخراج گردید. بقای اجتماع در گرو بقای پایه‌های آن یعنی زندگی خانوادگی است و زیربنای زندگی خانواده، همسران هستند. رعایت اصول دینی برگرفته از قرآن، روایات و سیره معصومین؟ص؟ تأثیر فوق‌العاده‌ای در کاهش آسیب‌های تعارضات، درمان و حتی پیشگیری از آن‌ها دارد. مهم‌ترین اصول دینی مؤثر در مدیریت تعارض عبارت‌اند از: اصل معاشرت معروف، تغافل، پرهیز از خودرأیی، تراضی و مشورت، امنیت و آرامش، مودت و رحمت، تقدم مصلحت خانواده بر مصالح فردی. بدیهی است فرهنگ‌سازی در جامعه از طریق نهادهای مختلف چون رسانه‌ها می‌تواند در کنار رعایت اصول دینی، زمینه‌ساز تشکیل خانواده‌هایی سالم و سرشار از آرامش و تفاهم و به‌تبع آن جوامعی پویا و بالنده شود.

مطالب مرتبط
ارسال پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.